Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal. Iedereen onderhoudt namelijk relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik maken van het netwerk om je heen. Ook Sandra Reeb-Gruber beseft hoe waardevol haar netwerk is. Vandaag vertelt Sandra jou hier meer over. Wie zitten er in haar netwerk, hoe zet zij haar netwerk in en hoe gaat zij om met social distancing? Lees haar verhaal en laat je inspireren en motiveren!

Wie ben ik?

Ik ben Sandra Reeb-Gruber, zelfstandig onderwijskundige en fotograaf. Als onderwijskundige help ik organisaties —onderwijsinstellingen en bedrijven— met het (her)ontwerpen van leertrajecten. Mijn doel daarbij is om leren zinvol, interessant en leuk te maken. Als fotograaf maak ik vooral reis- en bedrijfsreportages en fotografeer ik voor de kinderkrant en een lokaal mediaplatform.

Mijn netwerk

Mijn netwerk is vrij eclectisch. Dat komt vooral door mijn werk als onderwijskundige. Daarvoor ontwerp ik leertrajecten voor veel verschillende beroepsgroepen; koks, business innovation, hospitality, IT (security), (international) business, financial control, facilitaire dienstverlening, sociaal werk, enzovoort. Maar ook door mijn werk als fotograaf kom ik in aanraking met veel verschillende mensen uit legio branches. Mijn vriendenkring is ook heel divers; ik houd van variëteit en (leren over) nieuwe dingen.

Dit eclectische netwerk is heel handig als ik input nodig heb voor opleidingen waar ik mee bezig ben. Ik vind altijd in no-time mensen die me wegwijs kunnen maken in een bepaald beroep of branche, of die een rol kunnen spelen in het verder uitwerken van nieuwe leertrajecten. Ook gebruik ik mijn netwerk regelmatig om anderen uit mijn netwerk te helpen. Zo werd ik laatst gevraagd of ik iemand kende die op hele korte termijn een lessenreeks van een keuzemodule over data literacy kon overnemen. Een snelle check in mijn netwerk leverde vijf namen op en een paar appjes verder was het contact tussen vrager en potentiële docent gelegd. Supergaaf als ik zo kan helpen!

Social Distancing

Ik merk weinig verschil qua netwerkend werken. Ik heb het afgelopen jaar nog steeds heel veel mensen leren kennen. Ik heb de meeste ervan alleen nog nooit live ontmoet… Dat maakt het soms wel lastiger om in te schatten wat je precies aan iemand hebt; online meetings zijn vaker taakgericht, waardoor je minder snel een beeld van de hele persoon hebt. Ik ontmoet uiteraard ook minder mensen tijdens sociale bijeenkomsten en daar deed ik voorheen ook altijd veel interessante contacten op. Maar goed, veel mensen in mijn netwerk hebben net zo’n eclectisch netwerk als ik. Dus als ik iets zoek waar ik zelf geen direct toegang toe heb, is dat ook snel gevonden.

| “Veel mensen in mijn netwerk hebben net zo’n eclectisch netwerk als ik. Als ik iets zoek waar ik zelf niet direct toegang toe heb, is dat snel gevonden.”

Ik houd mij vast aan deze quote

Met een ‘inquisitive mind’ kom je altijd wel mensen tegen, ook als fysieke bijeenkomsten tijdelijk niet kunnen.

Lees ook de verhalen van andere ervaren netwerkers.