Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Ook Elles de Vries is zich bewust van de waarde van haar netwerk. Het leverde haar zelfs haar huidige baan op! Wie zitten er in haar netwerk en op welke manier zet zij haar contacten in? Lees haar verhaal en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben ik?

Ik ben Elles de Vries, senior consultant bij Kienia, adviesbureau voor Industriële Automatisering. Ik hou ervan om te ontwikkelen en nieuwe ideeën, producten en diensten in te voeren.

Mijn netwerk

Mijn netwerk zou ik omschrijven als heel divers, tenminste, dat hoop ik! Het bestaat vooral uit veel contacten in de telecom en IT. Mijn netwerk is van grote waarde. Natuurlijk vanwege de gezelligheid, maar het is ook prettig dat ik soms op cruciale plekken toch weer een bekende heb. Het heeft me bijvoorbeeld mijn huidige baan opgeleverd. Bob Valentijn kende ik al sinds 2008; ooit had ik hem ontmoet bij de RET. Hij is nu één van de founders van Kienia, waar ik nu werk.

Volgens mij gaat eigenlijk alles altijd via je netwerk. Zo had ik eens iemand nodig bij een groot bedrijf, en dat ging over iets heel specifieks. Via via ben ik bij dat contact gekomen. Verder ben ik ook bij het netwerk van La Red gekomen via iemand die ik weer kende bij Alcatel, namelijk Ad Boudewijns.

Nog wat concrete cijfers:

Op mijn LinkedInpagina heb ik 1100 contacten en 1127 volgers. In mijn telefoon heb ik 1050 contacten. Verder ben ik niet heel actief op social media, ik kijk wel een beetje op Instagram, maar doe weinig met Facebook. Op Facebook heb ik 287 vrienden en 273 mensen volgen me op Instagram. Ik ben lid van een aantal clubs, zoals natuurlijk La Red en KienIA. Verder de Duikclub Filthy Shrimps, Sportclub Invorm en MRA-platform Smart Mobility.

Mijn favoriete quote is een Afrikaans gezegde: “Als je snel wilt zijn, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga met anderen samen.”

Meer tips en tricks van ervaren netwerkers lezen? 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons