Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Harrie laat graag zien dat iedereen slechts één stap verwijderd kan zijn van zijn of haar droom. Zijn vader vertelde hem vroeger al: “Het maakt niet uit wat je doet, maar wel wie je kent.” Inmiddels heeft hij een enorm netwerk opgebouwd als spreker, verbinder, eventmanager en netwerker. Hij was dan ook een van de 10 genomineerden op de shortlist voor de “Give and Take Tropy”. Wie zitten er in zijn netwerk en op welke manier zet hij zijn contacten in? Lees het verhaal van Harrie Lamers en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Harrie Lamers en netwerken zit in mijn bloed. Ik laat mensen graag zien dat ze maar een stap verwijderd zijn van hun droom. Dat doe ik als spreker, duurzame verbinder, eventmanager en netwerker. Ik volg mijn hart; dat heeft namelijk altijd gelijk. Dit draag ik over via trainingen, workshops en inspiratiesessies. Vier jaar geleden ben ik gestart met de Vrijheid Blijheid Borrel, dit zijn netwerk events gericht op gezelligheid met ondernemende mensen.

Al mijn kennis komt samen in het boek `Verbinden doe je zo!`. In dit boek neem ik je mee in de wereld van netwerken aan de hand van mijn persoonlijke succes- en faalverhalen. Op dit moment zijn wij de laatste hand aan het leggen op deel 2 en deze komt begin volgend jaar uit. Hou mijn LinkedIn-pagina in de gaten.

Hoe zou je jouw netwerk omschrijven?

In de loop van de jaren heb ik een heel groot netwerk opgebouwd. Het is omvangrijk en divers met etnisch veel verschillende contacten, vrijwel evenredig verdeeld over Nederland en wereldwijd. Ik ken inmiddels duizenden mensen, zowel jonger als ouder dan mijzelf.

Wat levert jouw netwerk je op? Wat is de waarde? 

Het is nog altijd mensenwerk, met de juiste instelling en een beetje lef kom je heel ver. Zo heb ik mensen in alle lagen tot succes geholpen, zowel zakelijk als privé.

Kun je een voorbeeld noemen van een situatie dat jouw netwerk je van pas kwam?

Een zeer goede relatie van mij zocht een goede verhuizer i.v.m. de verhuizing van zijn bedrijf naar de Haagse regio. In een mum van tijd heb ik mijn relatie in contact gebracht met een relatie die in de verhuizingen zit. Iedereen blij. Dit gaat zo dagelijks op allerlei vraagstukken. Dus wat je ook nodig hebt, bel je ‘vriendje’ Harrie.

Wat doe je om jouw netwerk uit te breiden en te onderhouden?

Meer dan tien jaar geleden heb ik LinkedIn leren kennen en dat heb ik goed onder de arm genomen en inmiddels een mooi netwerk opgebouwd. Ik geef regelmatig LinkedIn trainingen ook op aanvraag en wordt nog regelmatig door onderwijs en overheid hiervoor gevraagd.

Welke inspirerende quote en/of gezegde wil je delen (het liefst op netwerkgebied)  

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Realiseer je dit maar al te goed.

Als laatste een paar getallen: Hoeveel mensen ken je?

Ik ken inmiddels duizenden mensen jonger en ouder dan mijzelf. Op LinkedIn heb ik inmiddels bijna 18.000 connecties.

Ik ben lid van VNO NCW, MKB Nederland, Ronald McDonaldhuis, SMA en ook bestuurslid. Ik ga naar de Westcord borrel, natuurlijk mijn eigen borrel: de Vrijheidblijheidborrel en ik ben lid van de skybox van ADO Den Haag.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons