Jouw appeltje voor de dorst

Heb je ook zin om je Spaarpot verder te vullen? Ik wel 😉 Een belangrijk spaarelement is het invullen van het Even Voorstellen formulier met de weetjes en feiten die jou compleet maken als professional én als mens.

Vul hier je Even Voorstellen Formulier in 

Het is nou eenmaal veel makkelijker om de beleidsmedewerker stedelijke ontwikkeling te onthouden die ook nog eens een boek schreef over labyrinten en doolhoven dan een willekeurige beleidsmedewerker stedelijke ontwikkeling.

Wie ben je en wat maakt jou uniek

Als we iemand zoeken die iets voor ons kan oplossen dan zeggen we meestal: ‘we moeten even die vrouw bellen, je weet wel die ene, hoe heet ze ook alweer, die ook een verzameling opgezette dieren heeft, want zij weet echt alles van alle strategiemodellen die er bestaan’.

Het is de combinatie van kennis en expertise én datgene wat jou als mens uniek maakt dat we onthouden.

Laten we wel wezen, er zijn meer dan genoeg experts die alles over strategiemodellen weten, maar er is er maar één die Harley rijdt, les geeft op een cruiseschip, geweldige cocktails maakt, theesommelier is, …

Daarom vragen we je dus het hemd van het lijf over wie je bent en wat jou uniek maakt. Natuurlijk willen we zorgen dat al onze Matchmakers goed weten wat je doet, waarom je dat doet én wat je zoekt, maar minstens zo belangrijk is het om meer van je te weten dan alleen jouw professionele kenmerken.

Vul hier je Even Voorstellen Formulier in 

De gunfactor

Met ons Sociaal Kapitaal Fonds bouwen we samen aan jouw sociaal kapitaal. De waarde die beschikbaar komt uit onze gemeenschappelijke netwerken. Om die waarde te ontsluiten sturen we op de gunfactor. En die gunfactor die ontstaat onder andere doordat we iets met elkaar gemeenschappelijk hebben.

Zodra we iets gemeenschappelijk hebben met elkaar, vinden we het makkelijker om met elkaar te praten en een relatie op te bouwen. We vinden het fijn als we letterlijk op elkaar lijken (leeftijd, etnische afkomst, gender), als we dezelfde context delen (zelfde opleiding, woonplaats, hobby’s, ervaringen) of als we dezelfde mensen kennen (oh, ken jij Erica ook, wat leuk!).

We gaan je het hemd van het lijf vragen

In ons Even Voorstellen formulier vragen we je daarom dus het hemd van het lijf. Awards, hobby’s, boeken die je mooi vindt, van welk eten je houdt, welke nevenactiviteiten je hebt … allerlei feiten en weetjes zodat we je aan andere mensen kunnen koppelen die dat ook hebben, weten, kunnen. Om de eerste drempel te slechten in het bouwen van relaties.

Een ander effect van al jouw antwoorden is, dat we zo ook goed kunnen inschatten wat voor soort mensen jij kent en door op jouw LinkedIn profiel te kijken, kunnen we ook zien wie we gemeenschappelijk kennen. Allemaal ingrediënten die het makkelijker maken om de onbekende vraag bij het onbekende antwoord te brengen. Om jou op het pad te brengen van relevante anderen.

Die anderen moeten we jou ook laten onthouden. Daarom gaat het om het unieke verhaal dat makkelijk om te onthouden is en gevoed wordt door al die leuke weetje uit het Even Voorstellen formulier. Hiervoor moet je overigens nog wel even Dunbar’s number verslaan.

Vul hier je Even Voorstellen Formulier in 

Alle voorbeelden zijn echt, ze zijn alleen aan andere mensen gekoppeld. Dus de verzamelaar van opgezette dieren bestaat, net zoals de schrijver van het boekje over doolhoven en labyrinten.

Meer weten?