Ja, ik wil SUPPORT bieden</span></strong></h1>
<!– /wp:heading –><!– wp:paragraph –>Door Support te bieden laat je anderen meegenieten van de waarde die jij in jouw netwerk hebt opgebouwd. En je weet het, met geven creëer je ook weer de kans om iets te krijgen.

Hiervoor is het 3-S Model&nbsp;<strong>Spaarpot</strong>,&nbsp;<strong>Springplank</strong>&nbsp;en&nbsp;<strong>Support</strong>&nbsp;stappenplan ontwikkeld.&nbsp;<a href=”https://www.lared.nl/wp-content/uploads/2022/09/3S-La-Red-infographic_vertical.pdf” target=”_blank” rel=”noopener”>Download hier de verticale versie van het La Red 3S Model Netwerkend Werken.</a>

<!– /wp:paragraph –>
<h2><!– wp:paragraph –><span style=”color: #ff0000;”>Volg deze stappen om Support te bieden.</span></h2>
<!– /wp:paragraph –>
<h3><!– wp:paragraph –><span style=”color: #ff0000;”><strong>Stap 1: geven en gunnen: help anderen</strong></span></h3>
<!– /wp:paragraph –>

<!– wp:paragraph –>

Het bewust kunnen en mogen inzetten van relaties draait voor een groot deel om de mate waarin mensen zich op de lange termijn houden aan het wederkerigheidsbeginsel. De ervaringen die we in de loop der tijd hiermee opdoen leren ons hoeveel vertrouwen we met elkaar hebben opgebouwd. Het is dit opgebouwde vertrouwen dat vervolgens bepaalt hoe bereidwillig netwerkleden zijn om informatie en hulp te bieden en je dingen te gunnen. Is er veel vertrouwen tussen mensen, zoals tussen de meeste goede vrienden en familieleden, dan is het correct en tijdig inwisselen van de ‘tegoeden’ minder belangrijk. Familieleden willen elkaar meestal zelfs als vanzelfsprekend hulp bieden. Als de ene partij dan wat vaker hulp biedt – je broer verhuist bijvoorbeeld ieder jaar – dan is dat niet zo erg. Mensen die elkaar minder goed kennen, zoals buren, de meeste collega’s en zakelijke contacten in het algemeen gunnen elkaar niet zomaar van alles. Er is met hen minder vertrouwen opgebouwd en is er meer sprake van een ‘stand’ die wordt bijgehouden omtrent de opgebouwde tegoeden. Dat heeft gevolgen voor hoe met deze relaties moet worden omgegaan én voor het mogelijk rendement van deze relaties.

Dus draai het om en help anderen waar je kunt door te reageren op hulpvragen en anderen te helpen met jouw tips, ideeën, kennis en kunde en natuurlijk jouw kennissen.

<!– /wp:paragraph –>
<h3><!– wp:paragraph –><span style=”color: #ff0000;”><strong>Stap 2: Pay it Forward</strong></span></h3>
<!– /wp:paragraph –>

Met La Red zijn we aangesloten bij de mondiale beweging Pay-It-Forward. Iedereen wordt uitgenodigd om goede daden te doen voor andere mensen. En natuurlijk laten we het als La Red niet bij die ene jaarlijkse dag, maar nodigen we onze Vrienden uit om er een rode draad van te maken in hun (werkzame) leven.

De kern van deze beweging is om iets voor iemand anders te doen zonder er iets voor terug te verwachten en ook zonder dat iemand er misschien om vraagt. Wat wel het idee is om de mensen waar je wat voor doet ook bewust te maken van deze netwerkende methode en ze te vragen om op hun beurt ook weer iets voor iemand anders te doen.

Dus vraagt één van jouw netwerkleden of je een keer kunt klankborden met zijn vriend die een nieuwe baan zoekt als hoofd inkoop? Maak er dan even tijd voor. Dat kan natuurlijk ook in het weekend zodat je samen naar een hockeywedstrijd kunt kijken én kunt klankborden.

<!– /wp:paragraph –>
<h3><!– wp:paragraph –><span style=”color: #ff0000;”><strong>Stap 3: Wees Alert en Attent</strong></span></h3>
<!– /wp:paragraph –>

<!– wp:paragraph –>Deze twee A’s houden jouw netwerk actief. Het idee is dat je goed op de hoogte bent van de wensen, dromen, voorkeuren, hobby’s en activiteiten van de mensen die je kent. Als er dan iets voorbij komt dat bij iemand anders past (een artikel, een uitnodiging, interessante mensen), dan kun je daarmee een ander ontzettend blij maken. De A van alert gaat er natuurlijk om dat je ook wat met deze signalen doet en dus daadwerkelijk dat artikel even doorstuurt naar bijvoorbeeld Madelon. Een kleine moeite, groot plezier!

Meer weten?