De Geleende Toegangssleutel

De #geleendetoegangssleutel is de kans die je kunt creëren door aan jouw relaties te vragen of je mee mag en kunt naar de bijeenkomsten waar zij heen gaan. Of als je zelf een uitnodiging ontvangt voor een event om te vragen hoeveel gasten je mee mag nemen. De ene keer is dat er 1, de andere keer mogen er wel 10 mee. Zo delen we alles wat er al is, de grote mate van overvloed.

Er zijn vier stappen om de #geleendetoegangssleutel voor jou te laten werken.

Stap 1: Mee met team La Red

Wij zijn lid van een aantal clubs en verenigingen waar we mensen treffen die we aardig vinden en die ons inspireren. Bijna altijd gaan we ergens heen waar we ondernemende types treffen die ook nog eens beschikken over allerlei talenten en best veel leuke andere mensen kennen.

Onze lidmaatschappen gaan altijd over clubs die nuttig zijn voor La Red en inspirerend voor degene die gaat. Daarom zijn we o.a. lid van VNO-NCW, de zakenkring van de Kunsthal Rotterdam. de NCD, Werkwaardig, INSNA en de Pay-it-forward foundation.

Via onze relaties krijgen we ook uitnodigingen voor netwerkbijeenkomsten van bv Delft Business, Zorgontbijten, Speaker Academy bijeenkomsten, haringparties, jubilea, CHIO, Blu Connect en vele andere leuke inspirerende bijeenkomsten.

Daar bovenop hebben we ook allemaal nog onze persoonlijke lidmaatschappen zoals de oud-leerlingen van de zeevaartschool of de Juniorkamer.

We werken volgens het #alert en #attent principe en delen onze uitnodigingen met de mensen die we kennen. Natuurlijk moeten we daarvoor ook goed weten wie-wie-is en wie-wat-belangrijk vindt. Wil je ook onderdeel worden van onze overvloed? Vul dan het even-voorstellen formulier in.

Stap 2: Vraaggericht

Wat ook goed werkt is dat je nadenkt over wat je zelf eigenlijk wil bereiken en welke mensen daar dan bij kunnen helpen.

Stel je wil heel graag wat gaan doen in de recruitment van havenmedewerkers. Dan is het goed om te bedenken waar:

  • recruiters en andere HR-professionals komen
  • waar mensen komen die iets hebben met de haven

Dat zijn dan bijvoorbeeld bijeenkomsten van de NVP en Watertalent en DeltaLinqs. Dat kom je overigens te weten door even een beetje detectivewerk te verrichten en vooral de mensen om je heen te vragen waar zij zulke mensen zouden treffen of verwachten.

De vervolgstap is dat je jouw netwerkrelaties vraagt of ze toevallig naar een bijeenkomst gaan die aan deze criteria voldoet en of je dan mee mag.

Een wat breder perspectief is om de mensen om je heen te vragen waar ze de komende maand heen gaan en op die manier eens te proeven van wat er allemaal is. Zo kon La Red al eens mee naar de Bouwregatta, het ANWB jubileum én een congres over corrosie.

Stap 3: Op de bonnefooi

Vraag vooral ook jouw relaties in het algemeen naar de lidmaatschappen en bijeenkomsten waar zij/hij naar toe gaat. Misschien zit er wel iets van jouw gading bij.

Stap 4: deel jouw uitnodigingen

Last but not least … je krijgt zelf natuurlijk ook uitnodigingen voor van alles en nog wat. Als je deze uitnodigingen met anderen deelt, leef je helemaal vanuit de Pay-it-Forward gedachte. Dus deel jouw uitnodigingen vrijelijk met jouw relaties.

Meer weten?