Netwerkend Werken 3S-model

Hiervoor is het 3-S Model Spaarpot, Springplank en Support stappenplan ontwikkeld. Download hier de horizontale versie van het La Red 3S Model Netwerkend Werken.

Om op alle momenten in je leven toegang te hebben tot sociaal kapitaal is het goed om elke dag met kleine acties jouw netwerk te ontwikkelen en levendig te houden, oftewel om netwerkend te werken. Op onze website vind je een uitgebreide toelichting op elke stap uit het model.

Door mensen te leren kennen én ze te helpen om jou te onthouden ben je je spaarpot aan het vullen. Door alert en attent te zijn en zo dus anderen te helpen ben je ook aan het sparen voor later. Door tijd te investeren in anderen, verhalen met ze te delen en samen dingen te doen, bouw je aan jouw gunfactor. Die ingrediënten zorgen ervoor dat je op elk gewenst moment in je leven een springplank hebt om te activeren en toegang te krijgen tot de mensen, ideeën, concrete hulp en dingen waar je op dat moment om verlegen zit.

Wees gerust er is meer sociaal kapitaal beschikbaar in jouw netwerk, dan je ooit zult gebruiken, dus schroom niet om jouw springplank via allerlei mensen die je kent te activeren.

Zo genereer je praktische hulp, plezier, publiciteit, prestige, pecunia en potentie. Have fun!

Meer weten?

Ja, ik wil mijn SPAARPOT vullen

  • Ja ik wil mijn SPRINGPLANK gebruiken

  • Ja ik wil Support bieden

  • TIPS over zichtbaarheid in sociale media
  • De ultieme Netwerkpitch
  • De SPRINGPLANK geleende Toegangssleutel
  • Hoe stel je de goede netwerkvraag